Kaas van Lekker!
Wij van Lekker! hebben de Lekkerste kazen geselecteerd. We werken samen met Treur kaas in Woerden. Een mooi familiebedrijf uit het Groene hart. De kazen bij Treur rijpen onder ideale omstandigheden in hun Pakhuis. Een pakhuis gelegen aan de oude rijn. in het pakhuis heerst een constante temperatuur en luchtvochtigheid zodat de optimale smaak kan ontwikkelen.
Assortiment:
- Boerenkaas
- Weydeland kaas
- Kruidenkazen
- Komijnenkaas
- Leidsekazen
- Boeren Goudse Oplegkaas
- 30+ en 35+ kazen
- Natrium arme kaas
Weydeland Kaas
Onze Weydeland kaas wordt bereid door CONO Kaasmakers uit de Midden-Beemster. Dit is een boerencoöperatie die samen met de boeren de lekkerste en eerlijkste kaas maken van de beste melk.
De Weydeland koeien lopen zodra het kan buiten in de weide (weidegang). Koeien die in de wei grazen vertonen meer natuurlijk gedrag, zitten lekkerder in hun vel en zijn daardoor gezonder. En dit proef je terug in de smeuïgheid van onze Weydeland kaas!
CONO kaasmakerij is in 2020 uitgeroepen tot meest duurzame kaasmakerij van Nederland. Het productieproces van CONO is klimaatneutraal. Dit houdt in dat melkwater zoveel mogelijk hergebruikt wordt en bij de aangesloten leden melkveehouders wordt opgewekte stroom afgenomen.
Kijk voor nog meer informatie op site van Weydeland kaas
Wat is nou wat?
Boerenkaas
Boerenkaas wordt gemaakt van rauwe koemelk. Dit houdt in dat de melk niet verhit wordt, waardoor alle bacteriën in de kaas blijven leven. Dit boerensmaakje geeft de kaas een extra smaakdimensie.
Niet alle kazen mogen zomaar de naam ‘boerenkaas’ dragen. De naam boerenkaas is namelijk beschermd en mag alleen gedragen worden door kazen die op traditionele wijze door de boer worden gemaakt op de eigen boerderij van niet verwarmde melk van de eigen kudde. Het gaat hierbij om (half) harde kazen bereid uit rauwe melk van rundvee, geiten, schapen of buffelkoeien, gewonnen van in hoofdzaak eigen melkvee en met een specifieke vorm, korst en vetgehalte. Hiermee voldoen deze kazen aan de eisen van ‘Gegarandeerde Traditionele Specialiteit’ (GTS). Het GTS-keurmerk is zichtbaar op onze boerenkazen.
Uit onderzoek blijkt dat de micro-organismen in deze kaas belangrijk zijn voor het verhelpen van een verstoorde darmwerking. Ook is boerenkaas rijk aan eiwitten en peptiden. Deze peptiden hebben een positief effect op je gezondheid en immuniteit.
Boerderij kaas
Boerderijkaas wordt gemaakt van gethermiseerde melk. Dat is melk die kort wordt verwarmd tussen de 40-65 graden. Hierdoor gaat een gedeelte van de bacteriën dood, maar niet alle bacteriën. Dit betekent dat ook boerderijkaas dat ‘boerensmaakje’ heeft.
Alle kazen zijn met liefde bereid door de boer en dat proef je!